Comisia Europeană pregătește propuneri privind produsele agricole din Ucraina  

După cum relatează „Adevărul European”, acest lucru a fost declarat în cadrul unui briefing de către Olof Gill, reprezentantul Comisiei Europene pentru comerț și agricultură.

„Intenția noastră este de a face o propunere săptămîna viitoare cu privire la măsurile comerciale ale Comisiei Europene împotriva Ucrainei. Nu pot spune mai multe despre asta acum, deoarece toate acestea sînt încă în discuție la nivel intern”, a precizat Gill.

Potrivit lui, la 23 ianuarie, Consiliul UE va organiza un dialog strategic privind viitorul agriculturii în Europa, în cadrul căruia va fi discutată problema Ucrainei.

„Pot spune că propunerea noastră ar trebui să rezolve în mare parte unele dintre probleme și sensibilități (privind importurile de produse agricole ucrainene în UE)”, a rezumat Gill.

Anterior, miniștrii agriculturii din Bulgaria, Polonia, România, Slovacia și Ungaria au cerut, într-o scrisoare comună adresată Comisiei Europene, impunerea de taxe de import pentru cerealele ucrainene din cauza unei presupuse concurențe neloiale.


Preluat de la: Noi.md