Meta a spus de ce i-a ”lichitat” pe Șor & Co de pe Facebook

Joi, 6 mai, oligarhul fugar Ilan Șor, deputata Marina Tauber, bașcana autonomiei găgăuze Evghenia Guțul și fostul jurnalist Alexei Lungu, instalat de Șor la cîrma formațiunii „Șansă”, au rămas fără conturile oficiale de Facebook. De asemenea, este indisponibilă și pagina oficială a fostului partid „Șor”.

Serviciul de Securitate și Informații (SIS) afirmă că au semnalat problema „încă în 2023”.

SIS a informat, încă din 2023, compania Meta despre utilizarea de către persoanele afiliate factorului rus pentru promovarea dezinformarii și propagandei. Informațiile au vizat o lista de pagini anonime care promovau publicitate plătită din fonduri ilegale, în special în perioada alegerilor locale generale din 2023”, au declarat reprezentanții SIS pentru ZdG.

Totodată, este indisponibilă pagina „Simple Overkill”, gestionată de Veaceslav Valico, apropiat de-al lui Veaceslav Platon. Pagina lui Veaceslav Platon este, în continuare, disponibilă pentru utilizatorii rețelelor de socializare.

În perioada 25 aprilie – 24 mai 2024, controversatul om de afaceri Veaceslav Platon și fostul deputat fugar Ilan Șor au cheltuit aproximativ 31 de mii de euro pentru promovarea dezinformării pe Facebook, arată un raport al WatchDog.MD.


Preluat de la: Noi.md