Medicii ruși și-au dat acceptul pentru transferarea lui Alexei Navalnîi la Berlin

Medicii spitalului din Omsk au acceptat ca Alexei Navalnîi să fie transferat într-un spital din Berlin, transmite presa rusă. 

Medicul-șef adjunct al spitalului de medicină urgentă Anatolii Kalinicenko a declarat că toată răspunderea privind transportarea lui Navalnîi în alt spital a fost asumată de către soția și fratele acestuia.

”Considerând că starea pacientului este suficient de stabiliă și având în vedere numeroasele solicitări ale rudelor de a permite transportarea pacientului, înțelegând că există anumite riscuri, rudele (soția și fratele) își asumă aceste riscuri, la moment am decis că nu suntem împotriva trasferării acestuia în alt spital, indicat de rude și care a acceptat primirea pacientului”, a declarat Anatolii Kalinicenko.

Transportul pacientului de la spitalul din Omsk spre cel de destinaţie urmează să aibă loc în cursul zilei de sîâmbătă, a mai spus Kalinicenko.

Oficialul rus a refuzat anterior să-şi dea acordul pentru evacuarea lui Navalnîi pentru că starea lui era instabilă.

Personalul medical german l-a examinat pe Navalnîi la Omsk şi are un avion în aşteptare pentru a-l transporta la spitalul Charite din Berlin.

 

 

 

 


Preluat de la: Publika.md