În patru sate din raioanele Teleneşti, Taraclia, Făleşti şi Cantemir au fost amenajate terenuri de joacă moderne

Copiii descoperă lumea prin joc, iar posibilitatea de a avea unde se juca în siguranţă este primordială pentru dezvoltarea armonioasă a generaţiei de mâine. În patru sate din raioanele Teleneşti, Taraclia, Făleşti şi Cantemir au fost amenajate terenuri de joacă moderne, spre bucuria micuţilor din aceste localităţi.

Până acum, copiii din satul Vadul-Leca, raionul Telenşti, puteau doar să viseze la un tobogan, la un scrânciob sau la un carusel.

SNC EL RO VASILE SÂRBU, primarul comunei Căzănești: „Este o provocare pentru primărie și în general pentru toate primăriile din țară pentru a face lucruri mai bune și a ridica nivelul de trai al comunelor pe care le reprezentăm noi. „

Terenul de joacă modern a provocat bucurie şi în satul Vîlcele din raionul Cantemir.

Aşa a început distracţia și la noul teren de joacă din satul Burghelea, raionul Fălești.

„O să vin mereu aici să mă joc. Tare îmi place.”

” Foarte frumos și foarte bine. Nu au văzut nici copii, nici noi așa ceva la noi în sat mai ales.”

Voia bună a fost la ea acasă și în satul Cairaclia, din raionul Taraclia.

„Cel mai interesant a fost să ne jucăm cu animatorii. Veseli, buni. „

„Astăzi a fost foarte bine. Ne-am distrat. Terenul este superb. Ne-am jucat, ne-am dat în scrânciob. „

NICOLAI CARACAȘ, primarul satului Cairaclia: „Un teren de joacă este o adevărată bucurie pentru copii. E plăcerea părinților care îşi pot urmări micuțiilor lor fericiți. Suntem bucuroși că facem parte din acest proiect.”

Zonele de agremente din aceste localităţi au fost amenajate în cadrul proiectului social „Câte un teren de joacă pentru copii în fiecare sat”, lansat de Partidul „ŞOR” acum o lună.

VIOLETA IVANOV, deputat Partidul „ŞOR”: „Am început de la aceste terenuri de joacă care sunt foarte mult așteptate mai ales în localitățile rurale unde, cu părere de rău, mai bine de 30 de ani nu s-a mai făcut nimic. Paralel mergem cu alte proiecte ceea ce ține de iluminatul stradal, apoi cu proiectele cu drumurile.”

ILAN ŞOR, preşedinte Partidul „ŞOR”: „Noi vom face așa, încât oamenii să trăiască bine. Vom ilumina localitățile, vom construi și renova drumuri, vom ridica grădinițe, astfel ca oamenii să se simtă confortabil. „

Proiectul „Câte un teren de joacă pentru copii în fiecare sat” a fost implementat până acum în 12 localităţi.

 


Preluat de la: Publika.md