Mecanicii de locomotivă britanici vor intra în grevă din cauza disputei salariale

După cum scrie „Adevărul european”, despre aceasta relatează Bloomberg.

Sindicatul mecanicilor de locomotivă Aslef a anunțat luni că membrii săi vor organiza o serie de greve în cinci zile diferite, în perioada 30 ianuarie – 5 februarie.

Cu toate acestea, greva va afecta serviciile feroviare doar într-una din aceste zile, mecanicii refuzînd, de asemenea, să lucreze ore suplimentare în perioada 29 ianuarie – 6 februarie, ceea ce ar putea provoca noi întîrzieri și anulări.

Rutele care deservesc mulți navetiști londonezi, cum ar fi South East, Southern, South West și Thameslink, se vor confrunta cu acțiuni sindicale în prima zi de grevă, pe 30 ianuarie.

Sindicatul Aslef spune că nu a avut niciun contact cu Departamentul pentru Transporturi timp de un an.

„Este clar că nu doresc să rezolve această dispută”, a declarat secretarul său general Mick Whelan.

Guvernul a susținut anterior că problema ar trebui să fie decisă de companiile feroviare și de sindicat și că mecanicilor de locomotivă li s-a oferit deja o creștere salarială la 65.000 de lire sterline (82.800 de dolari) pe an pentru o săptămînă de lucru de patru zile.

Anterior, în Germania, a început o grevă a mecanicilor, din cauza căreia circulația trenurilor a fost restricționată semnificativ.
Înainte de aceasta, s-a comunicat că sindicatul german al mecanicilor de locomotivă GDL a obținut în instanță dreptul de a organiza o nouă grevă.

În timpul grevelor anterioare ale GDL din 2023, aproximativ 80% din trenurile de lungă distanță au trebuit să fie anulate, iar în unele landuri federale traficul a fost chiar oprit.


Preluat de la: Noi.md