O navă americană, lovită de o rachetă balistică lansată de rebelii Houthi în largul Yemenului: Un incendiu a izbucnit la bord

Nava M/V Gibraltar Eagle, deținută de SUA, a fost lovită luni de o rachetă balistică, lansată de rebelii Houthi, potrivit comandamentului militar al Statelor Unite pentru Orientul Mijlociu (Centcom). Nu există victime la bord, iar nava nu a suferit daune semnificative și își continuă călătoria.

Firma britanică de securitate maritimă Ambrey a anunţat anterior că nava lovită de o rachetă în largul coastei de sud a Yemenului era un cargobot (navă maritimă comercială) al SUA. 

Rebelii Houthi, sprijiniţi, înarmaţi şi antrenaţi de Iran, au tras trei rachete, dar două nu au ajuns la mare, potrivit Ambrey.

Atacul „a vizat interese americane ca răspuns la loviturile militare ale SUA asupra pozițiilor militanților Houthi din Yemen”, susţine Ambrey. În urma atacului un incendiu a izbucnit la bordul navei, aflată sub pavilionul Insulelor Marshall și deținută de SUA. Conform sursei citate, nu s-au înregistrat răniți, iar cargobotul poate naviga în continuare.

Anterior, agenția de securitate Maritime Trade Operations din Marea Britanie informase că, potrivit raportului comandantului navei, aceasta a fost „lovită de sus de o rachetă” în apropierea portului Aden din sudul Yemenului.

A U.S. cargo ship has been hit by a ballistic missile fired by the Yemeni based Houthi rebels.

The ship M/V Gibraltar Eagle was hit by an anti-ship ballistic missile from above causing a fire to break out in the cargo hold.

The attack occurred off the coast of Aden.

Source:… pic.twitter.com/DvgGUXV6gg


Preluat de la: Unimedia.info