Bruxellesul vrea să atragă artiști populari pentru a mobiliza tinerii la alegerile europene

Euronews a aflat că Rosalia, Måneskin, Angel și Stromai sînt primii pe lista muzicienilor pe care Bruxelles intenționează să îi contacteze în zilele următoare.

Alți artiști, precum și sportivi și fotbaliști considerați suficient de populari, de asemenea, vor fi invitați prin intermediul reprezentanților lor în mass-media, ne-a declarat un oficial UE familiarizat cu acest proces.

În alegerea celebrităților de origine europeană va fi respectat echilibrul din punct de vedere geografic pentru a include un număr cît mai mare de cetățeni din cele 27 de state membre ale UE.

Aceste informații vin la o zi după ce vicepreședintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas, i-a adresat o solicitare surpriză lui Taylor Swift, cerîndu-i direct cîntăreței americane mega-populare să îi scuture pe tinerii europeni înaintea alegerilor pentru Parlamentul European, care vor avea loc între 6 și 9 iunie.

„Nimeni nu poate mobiliza tinerii mai bine decît tinerii înșiși, așa funcționează totul”, a spus Schinas.

„Ca să vă dau un exemplu: în septembrie anul trecut, Taylor Swift s-a adresat pe rețelele de socializare către tinerii americani cu îndemnul de a se înregistra pentru a vota. A doua zi după mesajul ei, 35.000 de tineri americani s-au înregistrat pentru a vota”, a continuat el, referindu-se la scurtul mesaj pe care Swift l-a înregistrat anul trecut pe contul său de Instagram, care are peste 270 de milioane de urmăritori.


Preluat de la: Noi.md