La noi vine Paştele, iar în Thailanda e Anul Nou. Songkran, celebrată după trei ani de pandemie (VIDEO)

Bangkokul a devenit azi scena bătăilor cu apă prilejuite de sărbătoarea Songkran, care marchează Noul An Thailandez, celebrată din nou după o pauză de trei ani cauzată de pandemia de COVID-19. 

Festivităţile, de obicei exuberante şi care durează trei zile, includ comemorarea strămoşilor, stropirea statuilor lui Buddha, dar oferă de asemenea ocazia tinerilor şi turiştilor de a consuma alcool.

Guvernatorul capitalei, Chadchart Sittipunt, i-a îndemnat pe rezidenţi să poarte cămăşi în culori vii şi să respecte activităţile tradiţionale cu prilejul Songkran, într-o atmosferă familială şi fără să consume alcool, un sfat care nu este respectat peste tot, în special în anumite cartiere turistice, unde se consuma bere din belşug, potrivit jurnaliştilor AFP.

Numeroşi rezidenţi au spus că se simt eliberaţi după mai mulţi ani cu restricţii anti-coronavirus. Mulţi thailandezi profită de zilele libere pentru a călători în provinciile natale, ceea ce provoacă deseori o exacerbare a accidentelor rutiere.

Cel puţin 63 de persoane şi-au pierdut astfel viaţa, iar alte câteva sute au fost rănite miercuri în accidente rutiere, potrivit presei locale, în ciuda apelurilor la prudenţă din partea autorităţilor şi a pedepselor aspre în cazul conducerii sub influenţa alcoolului.

Thailanda a fost cumplit afectată de pandemia de COVID-19, la fel ca alte destinații turistice populare din jurul lumii, guvernul de la Bangkok relaxând o parte din restricţiile draconice pentru vizitatorii străini abia în vara anului trecut.


Preluat de la: Publika.md