BREAKING NEWS: AIR Moldova ar putea rămâne fără certificatul de operator aerian

AIR Moldova a ajuns sub lupa Autorității Aeronautice Civile. În contextul anulării unei serii de zboruri din data de 12 aprilie, compania este monitorizată îndeaproape de autorități. 

Potrivit AAC, AIR Moldova motivul care a dus la anularea zborurilor este situația financiară precară a operatorului aerian și imposibilitatea achitării pentru serviciile prestate de către terți cum ar fi: întreprinderea de deservire la sol ce prestează servicii de alimentare cu combustibil pentru aeronave și lessorii care au oferit în chirie, pe termen scurt, aeronave pentru a suplini capacitățile operaționale. În cazul în care situația nu se schimba, firma riscă să piardă dreptul de a opera zboruri. 

“În cazul neremedierii situației financiare în termeni proximi și suplinirea cu flotă de aeronave suficiente pentru prestarea serviciilor în care s-au angajat, compania aeriană riscă să îi fie suspendat Certificatul de Operator Aerian.”, se arată în comunicatul AAC.

AAC reiterează că pasagerii ale căror zboruri au fost anulate își pot revendica drepturile și încurajează pasagerii care sunt blocați în aeroporturi să solicite asistență din partea operatorului aerian care are obligațiunea de a oferi pasagerilor cazare și hrană până la identificarea opțiunilor de rerutare spre destinația finală.

“În contextul anulării unei serii de zboruri din data de 12 aprilie curent, de către Air Moldova, Autoritatea Aeronautică Civilă informează că monitorizează îndeaproape situația curentă a operatorului aerian și reiterează că pasagerii ale căror zboruri au fost anulate, pot apela Telefonul consumatorului – (022) 823583 sau își pot revendica drepturile accesând acest link:https://www.caa.md/protectia-consumatorului-pasi-de-urmat-in-cazul-anularii-sau-retinerii-unui-zbor”, transmite AAC. 


Preluat de la: Publika.md