La doar o zi după ce i-a invitat pe cei de la PAS să formeze un bloc electoral, PLDM îi critică: „Poziție pripită, regretabilă și lipsită de viziune politică”

 

PLDM a luat act de faptul că PAS a respins invitația la un dialog în vederea creării unui bloc electoral, un dialog extrem de necesar și încurajat de partenerii noștri din Partidul Popular European.

Totodată, apreciem drept politic corectă poziția Platformei DA față de propunerea noastră, propunere discutată pe larg în interiorul PLDM și adoptată de Biroul Permanent Central, cu participarea tuturor președinților de organizații teritoriale.

PLDM consideră că motivele invocate de PAS nu au nicio relevanță în contextul politic actual. Un candidat desemnat încă nu înseamnă un candidat înregistrat. Conform cadrului legal, există încă suficient timp pentru crearea blocurilor electorale.

Experiența arată că, atunci când există voință politică, se poate acționa cu mai mult discernământ și responsabilitate, așa cum s-a întâmplat în campania pentru prezidențialele din 2016, când candidatul înregistrat Andrei Năstase s-a retras în favoarea Maiei Sandu cu doar 15 zile înainte de scrutin.

PLDM consideră că poziția PAS este pripită, regretabilă și lipsită de viziune politică. Rămâne de văzut dacă aroganța și egoismul vor fi cele mai convingătoare calități în apropiatele competiții electorale.

PLDM va acționa în continuare în conformitate cu deciziile forurilor sale de conducere. 

19 august / PLDM cheamă PAS-ul într-un Bloc Electoral

Biroul Permanent Central al Partidului Liberal Democrat din Moldova, în urma analizei situației de criză cu care se confruntă Republica Moldova:

conștientizând importanța scrutinului prezidențial din 1 noiembrie anul curent,

realizând pericolul deturnării vectorului de politică externă prin abandonarea parcursului de integrare europeană,

luând în calcul pericolul izolării Republicii Moldova și transformării ei într-un stat extrasistemic și eșuat,

reiterând necesitatea implementării complete a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană,

înțelegând pericolul federalizării Republicii Moldova,

apreciind situația economico-socială și sanitară ca fiind una catastrofală,

ținând cont de recomandările partenerilor noștri din familia politică a PPE,

recunoscând că doar prin unitatea de acțiuni a partidelor pro-europene și naționale poate fi atins obiectivul aderării Republicii Moldova la UE,

invită PAS și Platforma DA la dialog în vederea creării unui Bloc Electoral, care să participe cu un candidat comun la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie și cu o listă comună la alegerile parlamentare anticipate care sunt absolut necesare ieșirii Republicii Moldova din criză.


Preluat de la: Timpul.md