Sirop de mure. Cum prepari o băutură răcoritoare și plină de vitamine

Dacă îţi plac murele şi vrei să te bucuri de aroma lor minunată şi iarna, siropul este o variantă excelentă. Aşa prepari o băutură răcoritoare şi plină de vitamine. Este o reţetă uşor de făcut.

Siropul de mure, o băutură aromată şi răcoritoare
Murele sunt printre cele mai iubite fructe ale verii, iar în perioada rece sunt mai greu de găsit chiar şi în supermarketuri. Dacă vrei să te bucuri de gustul lor pe tot parcursul anului, tot ce ai de făcut este să treci prin piaţă şi să cumperi minunatele fructe.

Ingrediente SIROP DE MURE:

1 kilogram de mure
1 kilogram de zahăr
500 mililitri apă
zeama de la o lămâie

Mod de preparare:
Într-un vas încăpător se pun murele alături de zahăr şi apoi se lasă pentru 4 ore. Este important să se topească zahărul. Apoi, fructele se trec prin sită pentru a scăpa de seminţe. Mai rămâne să adăugăm apa şi să punem totul la fiert pentru o oră, amestecând din 10 în 10 minute. Spre final, adăugăm şi zeama de lămâie şi mai lăsăm să fiarbă 10-15 minute. Turnăm siropul fierbinte în sticle, iar după răcire îl păstrăm la frigider. Simplu, nu-i aşa?

Murele, o minune pentru sănătate
Cu numai 43 de Kcal pe 100 de grame, murele se numără printre cele mai sănătoase fructe. Acestea au un puternic efect antioxidant, sunt bogate în vitamin K, dar şi în xilitol (un substitut al zaharului, dar mult mai sărac în calorii).

Ca orice tip de fructe de pădure, acestea sunt o sursă importantă de vitamine precum C, A sau E. De asemenea, murele se pot lăuda cu mari cantităţi de minerale: potasiu, mangan, cupru şi magneziu.

Şi asta nu este tot! Acestea previn retenția de lichide, motiv pentru care pot fi consumate cu încredere şi dacă sunteți la dietă.

playtech.ro

 


Preluat de la: Timpul.md