Kievul acuză Rusia că exploatează sexual copiii răpiţi din Ucraina

Comisarul pentru drepturile omului din Parlament de la Kiev, Dmitro Lubineţ, a acuzat Rusia că răpeşte copii ucraineni pentru a alimenta traficul sexual. 

Conturi Telegram arată că ruşii răpesc copii ucraineni şi fac videoclipuri sexuale cu ei, a declarat Dmitro Lubineţ într-un mesaj pe Telegram.

„De exemplu, pentru 250.000 de ruble, echivalentul a peste 3.200 de euro oferă un băiat ucrainean” dând asigurări că este orfan, a adăugat el.

Lubineţ a publicat un fragment dintr-o conversaţie pe Telegram între două persoane care discută despre implicarea unui băiat în turnarea unui film pornografic infantil.

„Vine din Ucraina, dintr-un orfelinat, nu are părinţi”, scrie unul dintre ei. „Aducem copii pentru acest tip de muncă. Nu este primul pe care îl aducem”.

Oficialul de la Kiev nu a precizat cum a avut acces la această discuţie. El a cerut poliţiei şi justiţiei ucrainene să ia „măsuri adecvate pentru a găsi şi pedepsi vinovaţii”.

„Federaţia Rusă răpeşte, ucide, deportează şi violează în mod perfid copiii noştri. Cum este posibil acest lucru în lumea de astăzi?”, a adăugat el.

 


Preluat de la: Publika.md