Natalia Gavriliţă a plecat la Bruxelles. Va participa la reuniunea Consiliului de Asociere UE- Moldova

Premierul Natalia Gavriliţa a zburat la Bruxelles, într-o vizită oficială de lucru. Principalul motiv al deplăsării este cea de-a patra reuniune a Consiliului de Asociere Uniunea Europeană – Republica Moldova, care va avea loc pe 7 februarie. 

Evenimentul va fi prezidat de prim-ministrul nostru şi de Înaltul Comisar pentru Politică Externă, Josep Borrell. 

În cadrul evenimentului va fi analizată evoluţia relaţiilor dintre ţara noastră şi blocul comunitar, fiind pus accent pe dialogul politic şi reforme, cooperarea economică și sectorială, inclusiv în domeniul energetic, comerț, precum şi colaborarea în domeniul politicii externe şi de securitate. 

De asemenea, se va un schimb de opinii cu privire la provocările regionale, inclusiv impactul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. Soluționarea conflictului transnistrean va fi un alt subiect pe agendă.

Din delegația Republicii Moldova la Consiliul de Asociere vor mai face parte vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, vicepremierul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, și secretarul de stat în cadrul Cancelariei de Stat, Adrian Băluțel. 

În zilele de 6-7 februarie, prim-ministra Natalia Gavrilița va avea și o serie de întrevederi bilaterale cu oficiali din instituțiile europene.

 

 

 


Preluat de la: Publika.md