Kiev: Cea mai caldă toamnă din ultimii aproape 140 de ani

Capitala Ucrainei, Kiev, a cunoscut în acest an cea mai caldă toamnă din ultimii aproape 140 de ani, înregistrând o temperatură medie ce a fost cu 3,6 grade Celsius peste media valorilor sezoniere, a anunţat miercuri Observatorul geofizic al Ucrainei, potrivit AFP, citat de agerpres.ro.

La Kiev, „temperatura medie din această toamnă a atins 11,6 grade Celsius, cu 3,6 grade Celsius mai mult decât norma climatică”, a precizat observatorul pe site-ul său.

„Toamna anului 2020 a fost astfel cea mai caldă de după cea din 1881”, cu şase recorduri de temperatură înregistrate, a precizat instituţia.

1 septembrie a fost cea mai caldă zi nu doar a toamnei, ci şi a anului 2020, temperatura maximă atingând valoarea de 34,7 grade Celsius pe parcursul zilei, a subliniat observatorul.

Ucraina a fost afectată anul acesta de mai multe valuri de căldură care ar fi favorizat apariţia unor incendii forestiere în diverse regiuni.

Potrivit modelelor ştiinţifice de previziuni meteorologice, schimbările climatice vor duce la canicule, furtuni şi incendii naturale din ce în ce mai frecvente.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie