Igor Dodon despre planul PSRM de a trece SIS-ul în subordinea Parlamentului: ACȚIUNI BANDITEȘTI pentru a FURA din atribuțiile șefului statului

 

„Gândul că poporul a ales un președinte antioligarhic le dă fiori exponenților regimului. Frica de un președinte al poporului îi face să recurgă la acțiuni banditești pentru a fura din atribuțiile șefului statului. Proiectul de lege care prevede trecerea SPPS-ului în subordinea SIS-ului, iar SIS-ul în subordinea Parlamentului, trădează teama de un președinte puternic, pe care nu-l pot controla. Sunt sigur, însă, că nici asta nu-i va ajuta. Voi uza de toate pârghiile legale, pentru a face ordine atât la SIS, cât și la Procuratura Generală, unde trebuie să stea în frunte o persoană independentă și cu verticaltate , așa comenta în 2016 Igor Dodon decizia Parlamentului de atunci de a trece cele două instituții în subordinea unu Parlament controlat de „oligarhi”.

Deputat PAS: „Dodon și-a pierdut mințile – a înregistrat prin deputații săi un proiect de lege prin care SIS-ul să fie luat din coordonarea Președintelui ales”


Preluat de la: Timpul.md

 Fără categorie