Ministrul Sănătății din Marea Britanie susține că este dispus să se vaccineze în direct, la TV

Ministrul Sănătății din Marea Britanie, Matt Hancock, susține că este gata să se vaccineze, în direct, la TV, cu noul ser anti-COVID, autorizat pentru distribuire de urgență în această țară, informează RFI, care citează ITV. Autoritățile britanice au anunțat, miercuri, că au autorizat vaccinul anti-COVID produs de Pfizer/BioNTech prin chiar vocea ministrului, care a precizat că distribuirea ar putea începe de săptămâna viitoare.

Hancock a spus că nu are nicio ezitare de a se vaccina, dar a precizat că nu face parte din categoriile prioritare pentru administrarea vaccinului. Prioritari sunt rezidenții și personalul de asistență din casele de îngrijire, persoanele care au peste 80 de ani, precum și personalul sanitar și de asistență socială. Urmează apoi restul populației, în ordinea descrescătoare a vârstei, scrie libertatea.ro.

Vaccinul produs de Pfizer/BioNTech este produs și în Belgia, iar de săptămâna viitoare, când vor începe vaccinările, se așteaptă livrarea a 800.000 de doze. Guvernul britanic a comandat 40 de milioane de doze, suficient pentru vaccinarea a 20 de milioane de persoane, cu doze duble, la o distanță de trei săptămâni.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie