Jurnaliştii Canal 2, agresaţi de un cuplu în timp ce filmau un reportaj despre parcările ilegale

Doi soţi şi-au parcat neregulamentar automobilul chiar în centrul Capitalei, iar dar după ce poliţia a dispus evacuarea unităţii de transport, aceştia şi-au vărsat nervii pe jurnalişti. În prezenţa a doi poliţişti, soţia şoferului prins pe picior greşit a agresat cameramanul televiziunii Canal 2 care filma un reportaj despre problema maşinilor parcate ilegal. În consecinţă, camera de luat vederi a fost deteriorată. Grav este şi faptul că femeia şi-a permis să fie agresivă în prezenţa propriului copil minor.

„Voi să filmaţi maşina aceasta, ce drept aveţi, să filmaţi maşina aceasta. Ce drept aveţi? Ia camera te rog frumos şi du-te de aici să nu te văd.”

Cei doi soţi s-au arătat indignaţi că jurnaliştii nu le-au cerut permisiunea să filmeze evacuarea autoturismului.

– Nu filma că îţi faci mai rău ţie!
– Serios?
– Tu ce nu crezi sau ce?

Oamenii legii au atenţionat scandalagiii că jurnaliştii au dreptul să filmeze nestingherit în locuri publice.

„Este spaţiu public, are dreptul să filmeze.”

Potrivit Legii cu privire la libertatea de exprimare, „nimeni nu poate interzice sau împiedica mass-media să răspândească informaţii de interes public decât în condiţiile legii.

„Mi s-a deteriorat staţia microfonului, respectiv am scris o plângere şi am întrerupt procesul de lucru.”, a spus cameramanul Canal 2, Igor Globa.

Poliţia cercetează cazul.

„Persoanele pot fi pasibile de răspundere contravenţională prevăzute la art. 354, huliganism integrat şi 104 deteriorarea intenţionată a bunului prioritate privată.”, a comunicat şeful Sectorului de poliţie nr.1 Buiucani, Nicolae Cornescu.

Contravenţia de huliganism nu prea grav se sancţionează cu o amendă de până la 1500 de lei, iar pentru distrugerea sau deteriorarea intenţionată a unui bun străin – cu până la 1800 de lei. În acelaşi timp, şoferul autoturismului va avea de achitat şi o amendă de până la 1500 de lei, cu aplicarea a 4 puncte de penalizare, pentru parcarea ilegală.

De la începutul acestui an şi până la jumătatea lunii februarie, în Chişinău au fost ridicate peste 300 de automobile parcate neregulamentar.


Preluat de la: Publika.md