Joe Biden îi va aduce la Casa Albă pe Champ și Major. FOTO cu primii-câini ai Americii

Alegerea lui Joe Biden în funcţia de preşedinte al Statelor Unite va marca și revenirea patrupedelor la Casa Albă, o tradiţie întreruptă de Donald Trump, care nu are animal de companie. Joe Biden are doi câini, Champ și Major, dintre care unul a fost adoptat de la un adăpost, scrie Agerpres, citând AFP.

Joe Biden se va muta la Casa Albă alături de doi câini din rasa ciobănesc-german: Champ, care trăieşte alături de familia Biden din 2008, şi Major, adoptat în 2018 dintr-un adăpost pentru animale. Biden a declarat că vor fi primii-câini ai Americii, iar presa de peste Ocean s-a și grăbit să-i gratuleze pentru calitățile lor.

De-a lungul anilor, americanii au fost foarte ataşaţi de reprezentanţii „celui mai bun prieten al omului” care au trăit la Casa Albă şi nu este deloc exclus ca acest duo canin să îi fi adus câteva voturi lui Joe Biden, fostul vicepreşedinte din timpul mandatelor prezidenţiale ale lui Barack Obama.

În timpul campaniei sale electorale, Joe Biden, care are reputaţia unei persoane calde şi empatice, nu a ezitat să se folosească de strategia afectivităţii.

El a publicat pe Instagram fotografii cu câinii lui care purtau accesorii vestimentare în culorile echipei sale de campanie şi a însoţit acele imagini cu textul următor: „Poate că sunt puţin părtinitor, dar cred că Champ şi Major ar fi nişte super Primi-Câini la Casa Albă!”.

Donald Trump a realizat o ruptură din acest punct de vedere, întrucât nu a avut niciodată un câine la Casa Albă pe durata mandatului său, spre deosebire de toţi predecesorii lui din ultimele decenii.

La polul opus, lipsa de interes manifestată de Donald Trump faţă de câini a fost speculată cu regularitate de criticii lui, care au creat tricouri cu mesajul „Nici măcar nu are un câine”, considerat o dovadă absolută, potrivit părerii lor, a lipsei de empatie a preşedintelui republican.

 


Preluat de la: Publika.md