Ion Chicu: Locuri în spitale mai avem pe 5 zile. Stați acasă, nu la cimitir

Ion Chicu îndeamnă cetăţenii să nu viziteze cimitirele în zilele de 7 şi 8 iunie, când creştinii urmează să-şi cinstească răposaţii. Într-o postare pe Facebook, premierul cheamă toţi moldovenii să asculte de recomandările făcute zilele trecute de către Directorul Agenției Naționale de Sănătate Publică, Nicolae Furtună. 

„Să inchidem oamenii în case iar – nu mai e posibil.

Să oprim din nou toată economia – nu mai e posibil.

Să amendăm pe toți simultan – nu e posibil.

Să-l ascultăm pe acest Om – e posibil, trebuie!

Locuri în spitale mai avem pe 5 zile.

Stați acasă – nu la cimitir”, a scris Ion Chicu pe pagina sa de socializare. 

Recent, directorul ANSP, Nicolae Furtună, a declarat la postul public de radio că „unii riscă să se ducă penultima dată la cimitir, pentru că ultima dată va fi plecarea de veci”. „Vorbesc foarte responsabil, eu înţeleg ce zic. Din păcate, trebuie să zic lucrul ăsta, pentru că alt mesaj nu mai am, pentru că că mesajele au fost contradictorii dintre autoritățile statului și biserică”, a declarat Nicolae Furtună. 

Potrivit şefului ANSP, ceea ce urmează să se întâmple în cimitire, este un proces, ce nu poate fi controlat. „Ăsta nu e market, nu e farmacie, nu e un local organizat unde pot fi controlate fluxurile, temperatura, intrările, ieșirile, nu poate fi. Va fi un proces haotic, pentru că noi nu avem atâţia poliţişti „, a mai spus Nicolae Furtună.

CITEŞTE ŞI Şeful ANSP, Nicolae Furtună, caută vinovaţii pentru situaţia gravă din ţară: Autorităţile nu au fost dure, iar oamenii neascultători


Preluat de la: Publika.md