Google elimină, în sfârșit, cea mai stupidă limitare din telefonul tău. Ce aduce nou Android 11

Pe cât de futuriste par telefoanele din prezent, Android e un sistem de operare dezvoltat la începutul anilor 2000. S-a schimbat extraordinar de mult în ultimii ani, dar câteva artefacte tot au mai rămas. Așa că, odată cu Android 11, Google mai face un pas înainte.

Telefoanele cu Android pot filma în 4K de ceva ani. Din 2020, ba chiar și 8K, odată cu seria Samsung Galaxy S20. Dar sistemul de operare nu-i eficient când vine vorba de-a face asta. Așa că, în prezent, dacă filmezi mai mult de 4 GB, acel video va fi fragmentat în mai multe. Asta din cauza modului în care Google folosește sistemul de stocare, pe baza standardului FAT32. Și acest standard există de aproape un sfert de secol.

Android 11 elimină această limitare. Dar nu e doar o problemă a Google. Până recent, și camerele foto mai mult sau mai puțin profesionale aveau așa ceva. Au rezolvat-o cu o actualizare a sistemului de operare, cum face Google acum.

Totodată, Android 11 va primi și un coș de gunoi, după cum notează Notebookcheck. Da, ciudat, dar până acum nu avea. Opțiunile pe care le-au introdus producătorii, cum ar fi Samsung, au fost în general pentru poze, stocate parțial în cloud sau un interval limitat de timp. Totuși, acest recycle bin va fi tot pentru poze și video, cu mențiunea că e curățat automat în șapte zile. Cel mai probabil e bazat cumva pe Google Drive.

 

Ce alte noutăți, mai importante, aduce Android 11

Deocamdată, Android 11 e disponibil în beta pentru telefoanele Google (de la Pixel 2 până la Pixel 4 XL). Pentru 2020, Google a implementat în Android 11 un nou centru de notificări. Miza e o structurare mai clară a informațiilor pe care le primești și a importanței lor.

Totodată, a preluat ideea Chat Heads de la Facebook și-a creat Chat Bubbles. Așa că te poți aștepta ca alte aplicații de mesagerie să dezvolte așa ceva pentru Android 11. În plus, Google Home va deveni un hub pentru dispozitivele tale din casă.

Mai mult, Android 11 introduce și un sistem nou de control pentru muzică, direct în centrul de notificări. E ceva mai intuitiv decât în prezent.

Din videoul de mai sus afli mai multe despre noutățile din noul Android. E posibil ca unele lucruri să fie schimbate până la lansarea oficială, dar în mare parte va rămâne așa – vizual și funcțional. 
Preluat de la: Timpul.md