Grădiniţele din România se vor redeschide, dar cu respectarea anumitor reguli

În timp ce grădiniţele din Moldova continuă să rămână închise pentru o perioadă nedeterminată, cele din România vor fi redeschise, dar cu respectarea anumitor reguli.

Potrivit autorităţilor de la București, majoritatea activităților în aceste instituţii preşcolare se vor desfășura în curte, iar copiii nu vor avea voie să-și aducă jucăriile de acasă.

De asemenea, angajații grădiniţelor vor avea grijă ca obiectele și locurile de joacă să fie dezinfectate, cel puțin, o dată pe zi. Atunci când vor mânca, fiecare copil va sta la măsuța sa, astfel încât să fie respectată distanța socială.

În dormitoare, paturile vor fi amplasate și ele la distanță unul de celălalt. Totodată, Ministerul român al Educației și cel al Sănătății recomandă reducerea numărului de copii în grupă pentru a putea fi asigurată o suprafață de 4,5 metri pentru fiecare micuț. În același timp, întreg personalul este obligat să poarte măști de protecție și să le schimbe după patru ore.

Cu excepția educatoarelor și dădacelor, ceilalți angajați vor fi izolați de copii. Presa de peste Prut menționează că redeschiderea școlilor și grădinițelor din România va fi permisă după publicarea măsurilor în Monitorul Oficial. 


Preluat de la: Publika.md