Forfotă mare în magazinele și piețele din Capitală. Moldovenii sunt în căutarea hainelor de sezon

Odată cu răcirea vremii, moldovenii se grăbesc să-şi cumpăre încălţăminte şi îmbrăcăminte de sezon. Duminică, la piaţa de haine din centrul Capitalei a fost forfotă mare.

Acest bărbat a venit să-şi procure o geacă.

„Îmi voi cumpăra această geacă. Mi-a plăcut foarte mult. Mi-a plăcut mărimea, şi cum mi se potriveşte. Nu mă interesează preţul, mai mult am atras atenţia la calitate.”

Cu toate acestea, unii cumpărători s-au plâns că preţurile sunt exagerate.

„Pentru bugetul de 4 mii de lei salariul, asta e foarte scump. E prea scump, să dai 1200 de lei pentru o scurtă, nu ai posibilitatea.”

În această perioadă, la piaţa de haine din centrul Capitalei, hanoracele ajung să coste între 350 şi 500 de lei. Preţul gecilor pentru bărbaţi variază între 650 şi 1200 de lei, iar a celor pentru femei între 900 şi 2500 de lei. O căciulă costă între 150 şi 300 de lei.

Chiar dacă preţurile au rămas neschimbate faţă de anul trecut, comercianţii spun că vânzările sunt mai slabe.

„Lume e foarte puţină. Aici e treacăt, da cumpărători îs foarte puţini.”

Cu aproximativ o săptămână înainte de prima zi de iarnă, oamenii au dat buzna şi în magazinele de încălţăminte. Această femeie a venit să-i cumpere fetiţei o pereche de cizme.

„Ne uităm la talpă, cât de calitativă e pielea.”

„Important nu tare înalte, cu talpa antiderapant, şi până la genunchi eu vreau.”

Comercianţii spun că fluxul de cumpărători a crescut acum o săptămână.

„Cred cu 70 la sută mai mulţi vizitatori decât 2-3 săptămâni în urmă. Comparativ cu anul trecut, preţurile au scăzut cu 20-30 la sută.”, a spus managerul magazinului de încălţăminte, Ala Amantu.

În acest an, o pereche de cizme pentru bărbaţi costă între 400 şi 1500 de lei, pentru dame între 700 şi 2500 de lei, iar preţul încălţămintei de iarnă pentru copii variază între 400 şi 1300 de lei.


Preluat de la: Publika.md