Pilotul Lewis Hamilton va primi titlul de cavaler al Imperiului Britanic

Pilotul Lewis Hamilton va primi, totuși, titlul de cavaler al Imperiului Britanic, după ce recent a câştigat a şaptea oară Campionatul Mondial de Formula 1.

Comisia care propune candidaturile pentru acest titlu a stabilit că afacerile sportivului sunt legale.

Aceasta e una din condițiile pentru a figura pe lista persoanelor care vor fi decorate de Revelion de Regina Elisabeta a II-a.

Hamilton a fost vizat de o anchetă după ce şi-a înregistrat avionul personal în Insula Man, un paradis fiscal. Făcând acest lucru, el a economisit 3,3 milioane de lire sterline din taxele pe care trebuia să le plătească pentru aeronava cumpărată cu 16,5 milioane de lire sterline. Hamilton are o avere estimată la 250 de milioane de lire sterline şi locuieşte în Monaco.

Cu trei etape înainte de finalul sezonului, Hamilton şi-a asigurat al şaptelea trofeu mondial din carieră, egalând recordul deţinut de germanul Michael Schumacher. Lewis Hamilton a mai fost propus în trecut pentru titlu de cavaler, ceea ce l-a nemulţumit pe fostul pilot de Formula 1, Jackie Stewart.

Triplul campion mondial în Marele Circ, în 1969, 1971 şi 1973, a aşteptat aproape 30 de ani după finalul carierei pentru a deveni cavaler.


Preluat de la: Publika.md