FC Liverpool l-a cumpărat și pe portughezul Diogo Jota de la Wolverhampton

FC Liverpool continuă campania de transferuri în această perioadă de mercato. După ce l-a achiziționat pe Thiago Alcantara de la Bayern Munchen, campioana Angliei l-a cumpărat și pe portughezul Diogo Jota de la Wolverhampton.

Presa engleză notează că șefii „cormoranilor” ar fi plătit 43 milioane de euro pentru fotbalistul portughez care a semnat un contract pe o perioadă de 5 ani.

Jota a ajuns la Wolverhampton în 2017, când a fost împrumutat de la Atletico Madrid. Ulterior, în 2018, a fost transferat definitiv, pentru 14 milioane de euro. Portughezul are 23 de ani și poate evolua atât ca mijlocaș ofensiv de extremă, cât şi pe postul de atacant.

La nivel de club, lusitanul a mai evoluat la Gondomar, Paços de Ferreira, Atletico Madrid și FC Porto.

Diogo Jota a trecut pe la toate naţionalele de tineret ale Portugaliei, iar la echipa mare a jucat în 4 partide şi a înscris un gol.

Semifinalista Ligii Campionilor, Olympique Lyon continuă să vândă fotbaliști după succesul răsunător din sezonul trecut. Clubul francez a încasat nu mai puțin de 18,4 milioane de euro pe transferul lui Bertrand Traore la Aston Villa.

Fotbalistul din Burkina Faso revine astfel în Premier League, unde a mai evoluat pentru Chelsea Londra, în sezonul 2015-2016.

El a mai jucat, sub formă de împrumut, la formaţiile olandeze Vitesse Arnhem şi Ajax Amsterdam.


Preluat de la: Publika.md