Replici acide la ședința CEC: "Vă consider un incompetent! Vă consider lipsit de educație!" (VIDEO)

Președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, și Sergiu Gurduza membrul CEC, și-au aruncat replici acide chiar în timpul ședintei care era transmisă live.

Asta după ce Gurduza a cerut ca ședința prealabilă la subiectului secțiilor de votare ce urmează a fi deschise în afara țării, în contextul alegerilor prezidențiale preconizate pentru 1 noiembrie, să fie făcută publică pentru toți alegătorii

„Domnule Cimil această ședință va fi publică? Există secrete sau ce? De ce să nu o facem publică, cum ei discută, cum analizează subiecte. Eu vin cu un update ca această ședință să fie una publică. Noi nu avem secrete la Comisia Electorală Centrală. Ședința prealabilă trebuie să o vadă și alegătorii. Măcar mâine, pe ultima sută de metri veniți cu un proiect de hotărâre, nu ca să tatonați terenul”, a spus Sergiu Gurduza, membrul CEC.

Drept urmare, Dorin Cimil, a comunicat despre faptul că ședința prealabilă nu va fi una publică, dar totodată a specificat faptul că ușa nu va fi închisă la acea ședință.

„Aceeași atribuție este și în sarcina dumneavoastră de a veni cu un proiect de hotărâre de alternativă sau de bază și nu uitați că doar eu am propus pentru unele state un anumit număr de secții. Știu să îmi fac obligațiile, dar am și dreptul să solicit opinia colegilor pentru un anumit punct de vedere. Ușa nu va fi închisă.”, a spus Cimil.

Replica nu a fost pe placul lui Sergiu Gurduza specificând că acesta este un incompetent.

Răspunsul lui Cimil nu s-a lăsat așteptat: „V-am ascultat și o să fac ce cred că este mai bine. Sunteți singura persoană care nu are o educație elemenară.”


Preluat de la: Publika.md