Ducii de Sussex au anunţat că nu-şi vor relua îndatoririle de membri ai monarhiei britanice

Prinţul Harry şi soţia sa, Meghan, au părăsit definitiv casa regală britanică, anunţând-o pe regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii că nu îşi vor relua îndatoririle de membri ai monarhiei, a anunţat vineri Palatul Buckingham, potrivit Reuters, citat de agerpres.ro.

Harry şi Meghan, care au anunţat recent că aşteaptă al doilea copil, au şocat anul trecut membrii familiei regale după ce şi-au anunţat intenţia de a renunţa la atribuţiile regale.

„Ducele şi ducesa de Sussex i-au confirmat majestăţii sale regina că nu vor reveni ca membri cu îndatoriri în cadrul familiei regale”, a precizat Palatul Buckingham.

„Deşi am primit decizia cu tristeţe, ducele şi ducesa vor rămâne în continuare membri mult iubiţi ai familiei regale”, se mai spune în comunicat.

Cu doar câteva zile înainte de interviul pe care Harry şi Meghan urmează să-l acorde celebrei realizatoare Oprah Winfrey, Palatul Buckingham a anunţat că titlurile militare onorifice, precum şi patronajele regale deţinute de cuplul princiar vor reveni din nou reginei.

Un purtător de cuvânt al cuplului princiar a precizat că aceştia vor rămâne dedicaţi serviciul public.

„Drept dovadă a muncii lor în ultimul an, ducele şi ducesa de Sussex rămân dedicaţi datoriei şi serviciului către Regatul Unit şi din lumea întreagă şi şi-au oferit în mod continuu sprijinul pentru organizaţia pe care au reprezentat-o, indiferent de rolul oficial”, a mai precizat purtătorul de cuvânt.

„Cu toţii ne putem pune viaţa în slujba comunităţii. Serviciul public este universal”, a mai spus acesta.


Preluat de la: Publika.md