"Dragoste oarbă": Un deținut a obținut peste 100 mii de lei de la o femeie căreia i-a promis că o va lua de nevastă

O femeie din Chișinău a căzut prada unui deținut al Penitenciarului nr. 12, din or. Bender. Inculpatul de 26 de ani i-a promis că se va căsători cu ea, iar mai apoi sub diferite pretexte a estorcat de la victimă bani.

Acesta și-a făcut un profil cu o identitate falsă, i-a comunicat mai multe informaţii false cu privire la personalitatea sa, inclusiv a asigurat-o că în scurt timp urmează a fi eliberat din penitenciar şi vrea să se căsătorească cu ea. 

După ceva timp, sub diferite pretexte inculpatul a obţinut de la femeie bani în sumă totală de aproximativ 110 000 de lei. Mai mult, condamnatul a fost ajutat de alte două rude care îi cunoşteau adevărata identitate.

Scopul celor două femei a constat în întâlnirile cu victima şi recepţionarea de la ea a mijloacelor băneşti, pe care ultima a fost nevoită să le obţină de la mai multe companii de microcreditare.

În cadrul audierilor, cele trei persoane au recunoscut implicarea lor la săvârşirea infracţiunii. La moment, femeile sunt cercetate în stare de libertate pentru escrocherie. Dacă vinovăţia acestora va fi demonstrată, riscă închisoare pe un termen de la 2 la 6 ani.

 


Preluat de la: Publika.md