Coronavirus în Moscova: Studenții vor înlocui profesorii în vârstă și pe cei care suferă de boli cronice

Rusia se numără printre cele mai afectate state din lume de pandemia de coronavirus. Și, pentru că numărul persoanelor depistate pozitiv cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2 nu scade, autoritățile de la Moscova au hotărât ca dascălii stagiari și studenții să ia locul învățătorilor și al profesorilor care sunt mai în vârstă și vulnerabili în fața virusului. Măsura va fi implementată în cel mai scurt timp, însă aceasta nu impune carantina, scrie b1.ro.

Oficialii din Moscova urmează să încadreze studenții universitari în școlile primare ca să înlocuiască dascălii care își riscă viața zilnic, fiindcă autoritățile ruse au raportat un număr record de infecții cu coronavirus.

În ultimele 24 de ore, Rusia a înregistrat 13.754 de noi cazuri de boală care poate fi mortală pentru anumite categorii de oameni.

Serghei Sobyanin, primarul capitalei Rusiei, a anunțat că mare parte din unitățile de învățământ (liceele) vor rămâne închise săptămâna viitoare, după o vacanță prelungită de toamnă, cu aproape o jumătate de milion de elevi care învață de la distanță.

Pe de altă parte, școlile primare se vor redeschide, iar profesorii stagiari și noii absolvenți de facultate vor preda în unele clase sub ”supravegherea de la distanță” a personalului cu experiență, conform The Guardian.

Această măsură are scopul de a proteja cadrele medicale în vârstă și cei care suferă de boli cronice, a menționat Serghei Sobyanin.

Potrivit celor mai recente date furnizate de site-ul worldometers.info, până joi, Rusia a raportat 1.354.163 de cazuri de infecție cu coronavirus și 23.491 de decese provocate de COVID-19.


Preluat de la: Publika.md