Lecțiile online, o povară. Ce spun părinții referitor la calitatea învățământului la distanță

Părinții nu sunt mulțumiți de calitatea învățământului la distanță, iar unii se plâng că nu au calculatoare acasă şi nici acces la Internet. Asta arată o cercetare făcută de Biroul Național de Statistică.

Peste 50 la sută dintre cei chestionați au declarat că temele nu au fost suficient de bine explicate pe online de către profesori. Astfel, copiii au avut nevoie de ajutorul părinților pentru a însuși materiile. Aproape 24 la sută din participanţi au declarat că elevilor le-a fost greu să utilizeze platformele educaționale. Iar peste 19 la sută dintre părinți au menționat că elevii nu au fost testați suficient de bine de către dascăli sau nu le-au fost verificate suficient de des temele pentru acasă.

Având în vedere că ultimele luni din precedentul an de studii, i-a luat prin surprindere când au trecut la învăţarea online, multe familii în care sunt elevi sau studenți au avut probleme în a le oferi copiilor acces la educație. 10 la sută dintre participanţii la sondaj au declarat că nu au avut suficiente computere sau gadgeturi pentru copiii lor. Cam tot atâția s-au plâns de conexiunea slabă la internet. Iar şase din zece familii au spus că nu au acces deloc la internet, în timp ce peste patru la sută, nu dețin computere sau gadgeturi.

Amintim că Ministerul Educaţiei a anulat şi examenele de promovare şi absolvire pentru toate clasele.


Preluat de la: Publika.md