Consecințele somnului lîngă telefon

Potrivit lui, dacă pentru cîteva ore pe zi vom pune telefonul în apropiere, undele electromagnetice vor afecta negativ activitatea creierului pe termen lung.
Expertul ne-a sfătuit să nu folosim gadgetul cu cel puțin o oră înainte de culcare, deoarece afectează negativ calitatea somnului. În plus, dacă nu vom pune telefonul pe regimul silențios sau „avion”, acest lucru va afecta negativ sistemul nervos.

Acest lucru se datorează faptului că mesajele de notificare pot distrage atenția, pot prelungi perioada de trecere la somnul adînc și agrava calitatea somnului.

Anterior, medicul-neurochirurg Marat Yakupov a dat sfaturi pentru a ne proteja împotriva „radiațiilor dăunătoare” ale smartphone-ului. Potrivit lui, nivelul daunei este determinat de cît de des o persoană folosește dispozitivul și cît de aproape este de el în timpul zilei. El ne-a sfătuit să nu folosim aparatul prea des și să nu-l punem lângă noi, iar în timpul zilei să nu purtăm dispozitivul în buzunar. Noaptea, specialistul ne-a sfătuit să oprim gadgetul.

În plus, este mai bine să apropiem dispozitivul de cap numai după ce persoana apelantă va răspunde, deoarece regimul de apel este cea mai puternică perioadă de emanare a radiațiilor dăunătoare.


Preluat de la: Noi.md