Concursul de frumusețe Miss Universe 2023: Reprezentele Ucrainei și Rusiei, urmărite cu deosebită atenție de comunitatea internațională (VIDEO)

Confruntarea dintre ucraineanca Viktoria Apanasenko, 28 de ani, și rusoaica Anna Linnikova, 22 de ani, de la concursul de frumusețe Miss Universe 2023 este la fel de urmărită ca ostilitățile de pe frontul din Ucraina, notează libertatea.ro.

Candidate din peste 80 de țări concurează pentru titlul de cea mai frumoasă femeie din lume la competiția găzduită de New Orleans, statul american Louisiana.

Gala finală a celei de-a 71-a ediții Miss Universe este programată sâmbătă, 14 ianuarie, după miezul nopții în România.

Vineri, în prima etapă, a defilării în costume originale, cele mai urmărite au fost Miss Ucraina și Miss Rusia.

Ucraineanca, precum arhanghelul Mihail

Viktoria Apanasenko l-a întruchipat pe arhanghelul Mihail, conducătorul îngerilor care învinge răul ca „războinic al luminii”. Costumul ei a constat dintr-o rochie cu inserții de aur alb, cu aripi falnice în nuanțe de albastru și galben, culorile drapelului național ucrainean, și sabia dreptății.

Apanasenko nu a făcut niciun secret că ținuta a fost inspirată de războiul din Ucraina. „Am ales un războinic pentru că arată modul cum luptă ucrainenii în acest moment pentru viitor, pentru libertatea lor, pentru independența lor, pentru fiecare centimetru de pământ al al țării noastre și pentru istoria noastră”, a explicat modelul, pe Instagram.

Costumul ei a fost realizat în Ucraina „în patru luni, în condiții extreme, în sunet de sirene, fără electricitate și la lumina lumânărilor”, a explicat Viktoria. Orașul ei natal, Cernihiv, a fost lovit de bombardamente în timpul războiului.

Rusoaica, în rol de țarină Rusoaica

Anna Linnikova, 22 de ani, a ales o ținută care să reprezinte Imperiul Rus. Tânăra a apărut într-o rochie brodată cu cristale Swarowski și o pelerină de catifea roșie, în stilul epocii Romanov.

Tinuta a fost inspirată de Alexandra Romanova, țarina lui Nicolae al II-lea, ultimul monarh al Rusiei. Muzeul Ermitaj de Stat din Sankt Petersburg a creat costumul special pentru Linnikova.

Potrivit presei ucrainene, Apanasenko a fugit, pur și simplu, de Linnikova, în momentul pozei de grup.

 


Preluat de la: Publika.md