MAI: Resturile unei rachete, descoperite în această după-amiază în raionul Briceni

Astăzi, resturile unei rachete, provenită din atacurile aeriene ale Rusiei asupra Ucrainei, au fost descoperite în zona sectorului de frontieră Larga, raionul Briceni, anunță Ministerul Afacerilor Interne.

Din cauza bombardamentelor asupra Ucrainei, IGPF a pus în aplicare planul de contingență și a sporit numărul patrulelor de poliției pe zona de frontieră cu Ucraina, cu observarea spațiului aerian și a fâșiei verzi de frontieră cu Ucraina.

Odată descoperite resturile presupusei rachete, imediat s-a luat măsura protejării zonei și a fost anunțat serviciul de urgență 112, precum și echipele Bombteh ale IGP. De asemenea, a fost anunțată și procuratura raionului Briceni.

IGSU și Poliția de Frontieră asigură perimetrul și pregătesc asistența pentru echipele de investigare și verificare ale Bombteh IGP și ale procuraturii.

Este cel de-al 3 caz în care resturi ale unor rachete provenite din bombardamentele asupra Ucrainei cad pe teritoriul Republicii Moldova. Ca și în cazurile precedente, se întreprind toate acțiunile necesare, conform procedurii, de către instituțiile abilitate, se menționează în comunicatul Ministerului de Interne.


Preluat de la: Publika.md