Ce reguli şi măsuri vor trebui să respecte părinţii şi educatorii după redeschiderea grădiniţelor (DOC)

Autoritățile au declarat anterior că grădinițele închise din cauza pandemiei de coronavirus ar putea fi redeschise de la 1 septembrie, dar vor trebui să respecte un regim special.

Astfel, potrivit deciziei Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică, în grupe nu vor fi mai mulţi de 12 copii, dezinfectarea se va face la fiecare trei ore, iar părinţii nu vor avea acces în instituţie decât cu permisiunea directorului. 

La grupa de 12 copii vor activa 2 educatori  şi 1 asistent de educator, pentru toată perioada cât persistă pericolul de infectare cu Covid-19. 

Instrucţiunea privind condiţiile de redeschidere a grădinţielor prevede că la completarea grupelor, se va asigura cu preponderenţă, accesul copiilor, ambii sau unicul părinte ai cărora sunt angajaţi şi prezintă dovada prezenţei fizice la serviciu (cu accent pe lucrătorii medicali, poliţişti, educatori/ personalul grădiniţelor), a copiilor din familiile cele mai dezavantajate – cel puţin pentru o primă perioadă.

Totodată, pentru toată perioada cât persistă pericolul de infectare cu Covid-19 va fi stabilit un program redus de activitate al grădiniţelor, nu mai mare de 7-9 ore, cu aflarea copiilor în instituţie nu mai mult de 5-7 ore, iar părinţilor li se va recomanda, după posibilitate, să ia copilul acasă mai devreme.

Administrația fiecărei grădinițe va putea decide ca frecventarea să aibă loc în ture. 

PUBLIKA.MD aminteşte că grădinițele au fost închise în luna martie, după confirmarea primului deces cauzat de COVID-19 în ţara noastră.

 


Preluat de la: Publika.md