Chicu despre judecătoarea Chişca-Doneva: Sper că Parlamentul nu va aproba această decizie foarte controversată a CSM

Premierul Ion Chicu s-a arătat dezamăgit de promovarea judecătoarei Chişca-Doneva în funcţia de vicepreşedinte al Curţii Supreme de Justiţie. 

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, şi-a manifestat nedumerirea ca cetăţean şi a declarat că judecătoarea Tamara Chişca-DOneva nu are niciun drept să fie promovată la conducerea CSJ.  

„Nu pot înțelege cum o persoană pentru decizia căreia Republica Moldova trebuie să plătească 70 mln.lei pe cazul ”Gemenii”, poate fi numită de către CSM în fruntea Curții Supreme de Justiție.

Sper foarte mult, că Parlamentul Republicii Moldova nu va aproba această decizie foarte controversată a Consiliului Suprem al Magistraturii.

După decizia ilegală aprobată în 2005, Dna Chișca-Doneva nu are nici un drept (cel puțin) moral să fie promovată la conducerea CSJ”, a scris Ion Chicu în postarea sa.

PUBLIKA.MD aminteşte că în şedinţa de marţi, 28 iulie, CSM i-a propus pe Vladislav Clima, Nadejda Toma și Tamara Chisca-Doneva pentru funcțiile de șef la Curtea de Apel și respectiv – vicepreședinți ai Curții Supreme de Justiție.  

CITEŞTE ŞI Judecătorul Vladislav Clima, noul preşedinte al Curţii de Apel Chişinău. PAS şi Platforma DA au criticat dur decizia

 


Preluat de la: Publika.md