Şeful adjunct al unui Inspectorat de Poliţie riscă să fie cercetat penal pentru că a omis unele informaţii despre venituri şi bunuri

Șeful adjunct al unui Inspectorat de Poliție din capitală riscă să fie cercetat penal pentru că a omis să declare unele informații despre venituri și bunuri.

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat că persoana vizată nu a indicat în declaraţia de venituri şi propritate nu a declarat trei conturi bancare, deținute de un membru al familiei sale.

Totodată, inspectorul de integritate a constatat că subiectul vizat nu a declarat dreptul de uz asupra unui automobil de model Skoda Superb și un teren pentru construcții, amplasat în raionul Ialoveni, iar în declarația de avere și interese personale depusă pentru anul 2017, ar fi inclus date eronate despre prețul de vânzare a unui automobil de model BMW 525D despre care a indicat suma de 100 mii lei, deși conform contractului de vânzare din anul 2016, automobilul ar fi fost vândut cu 30 mii lei.

Solicitat să explice de ce comis aceste omisiuni, poliţistul a motivat acest fapt prin lipsa de atenţie la completarea datelor. 

Pe această cauză, inspectorul de integritate a sesizat organul de urmărire penală.

Astfel, şeful adjunct al Inspectoratului de poliţie riscă să fie cercetat penal pentru fals în declaraţii, fapt ce se pedepseşte cu amendă de până la 30 de mii de lei, sau închisoare de până la 1 an, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.


Preluat de la: Publika.md