Care este starea de sănătate a celor patru muncitori peste care a căzut o macara din preajma Spitalului de Urgență

Patru muncitori au ajuns cu multiple traumatisme la spitalul de urgență din Capitală după ce o macara a căzut peste ei. Oamenii lucrau la înlocuirea țevilor de termoficare ale Institutului de Medicină Urgentă de pe strada 31 August. Incidentul s-a produs miercuri, în jurul orei 11:00, iar victimele au fost preluate de ambulanţe şi transportate la IMU, unde au fost supuse investigaţiilor.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă a declarat că victimele sunt în stare gravă. Potrivit vicedirectorului IMU, unul dintre muncitorii răniţi a fost supus unei intervenţii chirurgicale la un picior.

Oamenii legii fac investigaţii pentru a elucida cauza producerii accidentului.

Din imaginile video expediate de un martor ocular se văd muncitorii striviţi de macaraua care s-a prăbuşit peste ei. Toţi cei patru bărbaţi au fost internaţi la Institutul de Medicină Urgentă.

„Doi pacienţi sunt de gravitate medie stabili, doi sunt gravi, dar stabili. Totul este în proces de investigaţie. În prezent, medicii au suspecţii de fracturi, însă aşteptăm rezultatele investigaţiilor.”, a informat purtătorul de cuvânt la IMU, Dorina Arsene.

Echipa postului nostru de televiziune a încercat să discute cu reprezentanţii companiei de construcţii responsabilă de lucrările de pe şantier, pentru a afla mai multe detalii despre incident, dar un bărbat care nu s-a prezentat le interzicea periodic jurnaliştilor să filmeze şantierul.

– Nu este nimic aici, nimic nu s-a întâmplat. Vă rog, fără filmări. Totul este sub control.
– Câţi oameni au fost răniţi, domnule?
– Asta este o informaţie greşită.
– Ce anume s-a întâmplat?
– Nimic.

Deocamdată nu este clar dacă muncitorii respectau toate normele de securitate şi nu se ştie nici din ce cauză s-a prăbuşit macaraua. Procurorii investighează cazul.

– Va fi înregistrat un proces penal, iar în termen de 30 de zile se va lua o decizie dacă va fi pornită sau nu o cauză penală.
– S-au respectat regulile de protecţie, securitate?
– Nu putem să răspundem la această întrebare, a comunicat procurorul, Victor Răileanu.

Contactat telefonic, vicedirectorul Institutului de Medicină Urgentă Igor Curov ne-a declarat că muncitorii au fost angajaţi de o companie privată, dar nu ne-a putut spune numele acesteia.


Preluat de la: Publika.md