Bunuri de contrabandă, descoperite în vehiculele a trei moldoveni. Ce explicații au avut șoferii

Bunuri de contrabandă au fost descoperite, aseară, în vehiculele a trei moldoveni de către angajații Direcție regionale Nord, iar cercetările vor continua până la elucidarea tuturor circumstanțelor.

Potrivit Poliției de Frontieră, în apropierea satului Cotiujeni, raionul Briceni au fost oprite două mijloace de transport, model Opel Zafira și un Mercedes Vito, cu numere de înmatriculare moldovenești, la volanul cărora se aflau doi conaționali de 48 și 67 de ani. Aceștia transportau sute de articole vestimentare, fără documente ce ar demonstra proveniența acestora, cât și legalitatea.

Audiați, șoferii au declarat că marfa a fost procurată de la un locuitor al satului Larga și urma să ajungă pe piața din municipiul Edineț. 

Un alt lot cu articole de consum a fost depistat într-un automobil în apropierea punctului de trecere local Clocușna. Pe bancheta din spate a vehiculului se afla un rucsac cu bunuri de igienă personală în asortiment, fără acte de însoțire sau proveniență. Pasagerul de 28 de ani, locuitor al satului Clocuşna,  a declarat că a luat rucsacul din Chișinău și trebuia să îl transmită unui consătean. 

Ambele cazuri sunt cercetate în continuare pentru elucidarea tuturor circumstanțelor, identificarea tuturor persoanelor implicate și atragerea acestora la răspundere.


Preluat de la: Publika.md