Anual 30 de persoanae sunt accidentate mortal la locul de muncă în Republica Moldova. Vezi care este cel mai periculos domeniu de activitate

De Ziua Internațională a Muncii, marcată anual la data de 1 mai, Biroul Național de Statistică a publicat topul celor mai periculoase activități din țara. Localitatea cu cele mai multe victime la locul de muncă este Capitala țării, aici au fost accidentate 326 de persoane, pe locul doi este municipiul Bălți, unde 37 de angajați au avut de suferit. 

 După care urmează Autonomia Găgăuză și raioanele Ialoveni, Ungheni și Cahul unde au fost înregistrate câte 11 victime în urma unor accidente la locul de muncă, se mai arată în datele Biroului Național de Statistică.

 În total, anul trecut, în țară au fost înregistrate 518 victime în urma accidentelor de muncă, dintre care 166 au fost femei. În medie fiecare persoană accidentată la locul de muncă a avut nevoie de 34 de zile pentru recuperare.

 Potrivit statistica.md, în 2022, și-au pierdut viața 30 de persoane accidentate mortal la locul de muncă în Republica Moldova.

 Cea mai periculoasă activitate economică din țară este domeniul industriei, 127 de accidente la locul de muncă au avut loc în acest domeniu. Pe locul al doilea se plasează sectoarele de administrație publică, apărare și de asigurări sociale obligatorii unde au fost înregistrate 92 de victime.


Preluat de la: Publika.md