Angajata unui penitenciar, reţinută de CNA după ce i-ar fi promis unui condamnat să-l elibereze din pușcărie

O specialistă din cadrul Serviciului evidenţă deţinuţi a Penitenciarului numărul 4 din Cricova a fost reţinută, cu puţin timp în urmă, de CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de trafic de influenţă. Funcţionara a fost denunţată de către un fost condamnat, căruia i-ar fi promis să-l elibereze din detenţie, înainte de termen, contra unei remunerări ilicite.

Potrivit denunţătorului, femeia i-ar fi promis că poate contribui la eliberarea acestuia din Penitenciarul nrumărul 17 din Rezina în schimbul sumei de 5 000 de euro. Cu aceşti bani, funcţionara ar fi susţinut că va mitui persoane publice din sistemul judecătoresc, care urmau să examineze dosarul privind eliberarea de la executarea pedepsei, înainte de termen, pe motive de sănătate.

Deşi ar fi primit toţi banii, femeia nu s-ar fi ţinut de cuvânt, iar într-o discuţie, documentată de CNA, aceasta a recunoscut primirea celor 5 000 de euro.

În baza denunţului, a fost iniţiată o urmărire penală. După ce a fost reţinută, femeia şi-a recunoscut vinovăţia parţial, în cadrul audierilor. În prezent, ea se află în izolator pentru 72 de ore.

Dacă va fi găsită vinovată, funcţionara riscă până la șase ani de închisoare sau amendă penală, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe o anumită perioadă.

 


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie