Mai multe persoane care s-au testat la COVID-19 la o policlinică de sector, de aproape o săptămână în așteptarea rezultatului

Sunt nevoiți să aștepte mai multe zile rezultatele testelor la COVID-19. Li se întâmplă persoanele care s-au testat gratuit la policlinica de sector încă săptămâna trecută, iar rezultatele nu le-au obţinut nici astăzi. Cauza întârzierii ar fi defecţiunea unui aparat de la Laboratorul Centrului republican de diagnostică medicală.

O locuitoare a Capitalei, care a cerut să-i păstrăm anonimatul, spune că a simțit primele simptome ale bolii acum o săptămână şi s-a adresat medicului de familie.

„Medicul mi-а prescris vitamine și antivirale și mi-a zis să fac testul, pe care l-am dat joi la policlinică, dar rezultatele nu au venit nici până acum. Au motivat că s-au îmbolnăvit persoanele care fac aceste teste.”, a povestit pacienta cu COVID-19.

Chiar dacă nu a fost diagnosticată oficial, femeia este nevoită să urmeze tratamentul şi să stea în autoizolare împreună cu membrii familiei.

„Mulți au făcut analize și așteaptă rezultatele, iar asta depinde nu de policlinică, ci de laboratorul unde ajung analizele.”, a spus pacienta cu COVID-19.

Responsabilii de la Centrul Republican de Diagnostică medicală, unul dintre cele patru instituții de stat unde sunt procesate testele la COVID-19, au refuzat să vorbească în faţa camerei de luat vederi, dar ne-au spus că s-a defectat un aparat, care urmează să fie reparat până în 7 decembrie. Iar la Laboratorul Centrului Național de Sănătate Publică ni s-a spus că nu există tergiversări.

„În laboratorul nostru rezultatele testelor sunt eleberate în decurs de 24 de ore. În laborator ANSP ieri am procesat 1026 de teste. Volumul cel mai mare îndeplineşte laboratorul ANSP.”, a firmat şefa de laborator ANSP, Mariana Apostol.

Solicitată pentru un comentariu, consilierul ministrului Sănătății, Cristina Stratulat, ne-a declarat că situația urmează să fie remediată în scurt timp În prezent, testele la COVID-19 sunt procesate în 10 laboratoare – patru de stat și șase private.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie