Alerte de călătorie, actualizate. Ţările care interzic în continuare accesul moldovenilor

Ministerul de Externe de la Chișinău a actualizat alertele de călătorie pentru moldoveni. Astfel, cetățenilor ţării noastre li se interzice în continuare accesul în țări precum România, Franța, Italia sau Germania dacă nu au un permis de ședere, un contract de muncă sau o urgență medicală. În baza acestor documente, în majoritatea țărilor, moldovenii vor fi obligați să respecte măsura carantinei pentru o perioadă cuprinsă între 10 și 14 zile. 

Autoritățile din unele state, cum ar fi de exemplu cele din Franța, pe lângă carantina obligatorie, mai cer și un test negativ la coronavirus. Cei care nu dispun de unul efectuat cu 72 de ore înainte de zbor, îl pot face pe aeroportul francez. Chiar și așa, vor trebui să se izoleze pentru 7 zile, după care vor face un test repetat la COVID – 19. 

Moldovenii care călătoresc în Italia în interes de serviciu, merg la studii sau pentru o problemă de sănătate, vor completa o declarație pe propria răspundere la îmbarcare sau la intarea în țară. De asemenea, vor avea obligația să se autoizoleze pentru 14 zile.  

Cei cu pașapoarte biometrice nu pot intra în România, în schimb, pot circula liber în Ucraina, unde carantina nu este obligatorie și nici nu este necesar un test negativ la coronavirus. Vor trebui să îşi procure însă o asigurare medicală pentru COVID-19, preţul căreia este de 3,3 euro pentru trei zile de şedere în ţara vecină.

Tot fără restricții, cetățenii moldoveni pot călători și în Turcia. Vor avea în schimb nevoie de un test negativ la coronavirus. În drum spre Statele Unite, moldovenilor care dețin o viză pentru această țară, nu le este permisă tranzitarea aeroporturilor din spațiul Schengen sau din Marea Marea Britanie și Irlanda. La îmbarcarea în avion, este obligatorie prezentarea unui test negativ la coronavirus făcut cu cel mult 3 zile înainte de zbor.


Preluat de la: Publika.md