Protest uriaș pro-Navalnîi în Rusia. Peste 2.000 de manifestanți, arestați

În 90 de orașe din toată Rusia se desfășoară proteste de amploare pro-Navalnîi, opozantul lui Putin, arestat duminica trecută pe aeroportul din Moscova, la întoarcerea de la Berlin, și băgat la închisoare pentru cel puțin 30 de zile. Poliția a intervenit în forță și a arestat deja peste 2.000 de persoane, scrie libertatea.ro.

Până în prezent, 2.131 de persoane au fost reținute în 107 orașe la nivel național, potrivit OVD-Info. Un clip care circulă pe reţelele de socializare arată cum un ofițer de poliție din Sankt Petersburg loveşte puternic cu piciorul o femeie care se prăbuşeşte pe asfalt. Femeia a fost luată cu o ambulanță.

В Петербурге на Площади восстания ОМОНовец очень сильно ударил женщину ногой после того, как она задала вопрос о задержанииhttps://t.co/50drP9qjlr

Видео: @Fontanka_spb pic.twitter.com/DSPuJDcSDH

Amintim că Navalnîi le-a cerut susţinătorilor săi să protesteze în întreaga ţară după arestarea lui. Navalnîi a fost spitalizat la Berlin pentru tratament, iar săptămâna trecută, la întoarcerea la Moscova, a fost reţinut chiar pe aeroport şi se află acum în arest preventiv, în aşteptarea mai multor proceduri judiciare care îl vizează. Printre altele, autorităţile ruse au comunicat că el ar putea fi considerat vinovat de încălcarea condiţiilor de eliberare condiţionată în urma unei condamnări cu suspendare din 2014.

Autorităţile ruse au declarat protestele ilegale şi au promis reprimarea lor.


Preluat de la: Publika.md