”Ai noștri sunt deja aproape”. Igor Dodon, citat la Procuratura Generală de Asociația Ucrainenilor (FOTO)

Fostul președinte al țării, Igor Dodon, a fost citat la Procuratura Generală. Plângerea a fost depusă dde Asociația Ucrainenilor în țara noastră, fiind deranjată de o declarație a politicianului făcută recent în Găgăuzia. 

”Sunt sigur că trebuie să fim prieteni cu Rusia, nu împotriva Europei. Să fim prieteni cu Rusia, pentru că avem nevoie de piața aceasta, avem nevoie de motorină ieftină pentru fermieri, avem nevoie de gaz și energie electrică ieftină. De aceea, vă îndemn să nu renunțați, totul va fi bine. Vom reuși. Ai noștri  sunt deja aproape”, a declarat Igor Dodon în timpul vizitei în autonomia Găgăuzia, în timpul unui eveniment de campanie, pentru a-l susține pe candidatul Grigore Uzun. 

Declarația a înfuriat Asociația Ucrainenilor din țara noastră. 

”Am depus o cerere la Procuratura Generală împotriva fostului președinte al Republicii Moldova – Igor Dodon, cu cerere de a-l trage la răspundere pentru apelul deschis pentru invazia trupelor ruse pe teritoriul Moldovei. La urma urmei, doar așa poți reveni la putere – să fii guvernator al Moldovei ocupate”, a transmis Mihail Bagas pe pagina sa de Facebook, atașând și o copie a denunțului depus. 

Procuratura Generală a confirmat pentru agora.md că a înregistrat plângerea Asociația Ucrainenilor. 

 


Preluat de la: Publika.md