Aduceau ucraineni cu barca peste Nistru, pentru 8000 de dolari: Un polițist de frontieră și trei civili, reținuți

„Aceștia erau transportați ilegal cu barca peste Nistru, contra sumelor de 7.000-8.000 de dolari per persoană. Ulterior, din acești bani, organizatorii grupului infracțional i-ar fi achitat polițistului de frontieră a câte 1.500 de dolari pentru ștampilă aplicată și introducerea în sistemul informațional, pentru legalizarea intrării lor în Moldova.

Conform schemei, aceștia organizau traversarea frontierei de stat (prin eludarea punctelor de trecere) pentru grupuri formate din câte 10 ucraineni.

Urmare a documentării acestei scheme, marți au avut loc percheziții în Dondușeni și Ocnița și la un punct de trecere a frontierei, cu sprijinul Poliției de Frontieră și al angajaților „Fulger.”

Drept rezultat, cei patru bănuiți au fost reținuți, precum și au fost ridicate probe importante cauzei penale, care urmează să fie supuse cercetării.

Ansamblul de probe urmează să fie cercetat de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), care va determina necesitatea aplicării arestului în privința bărbaților reținuți cu vârste cuprinse între 30 și 63 de ani.

Între timp, aceștia beneficiază de garanțiile procedurale și prezumția nevinovăției prevăzute de lege”, se arată în comunicatul emis de procuratură.


Preluat de la: Unimedia.info