Moldova și Austria au semnat Memorandumul de Înțelegere: Ce prevede acesta

Colegiul austriac, cu predare în limba germană, urmează să fie deschisă pînă la începutul lunii septembrie, anul curent, la Bălți. Aici vor fi formați specialiști în domeniul telecomunicații și electronică, a declarat ministrul Educației, Dan Perciun.

„Nu este întîmplătoare această locație în ZEL Bălți pentru ca să avem un cluster educațional alături de industria relevantă. Predarea va fi în germană, engleză, cu un element important de germană. Diploma va fi austriacă cu recunoaștere în Rep. Moldova și în UE. Invităm viitorii absolvenți interesați de a merge în această instituție, începînd cu anul viitor, să își îmbunătățească limba germană de pe acuma și să aplice la acest colegiu”, spune Dan Perciun.

Austria se află printre primele zece țări care investește în Rep. Moldova, iar faptul că școala va fi deschisă în Zona Economică Liberă Bălți, absolvenții vor fi mai aproape de investitori și vor contribui la dezvoltarea regională, a subliniat ministrul Educației al Austriei, Martin Polaschek:

„Educația și performanța sînt șansele care le oferim pentru viitor, atît noi cît și Rep. Moldova. Primul pas pe care îl facem astăzi în fondarea acestei școli este o investiție în viitor și sîntem siguri că va fi cu succes înființarea celei de-a opta școli austriece, în străinătate, în Rep. Moldova”, a spus Martin Polaschek.

Înființarea unei școli demonstrează că Austria este activă în Rep. Moldova, domeniul educației fiind prioritar. Totodată, Austria contribuie și investește în dezvoltare regională și accesul la piața muncii, a punctat ambasadoarea Austriei în Rep. Moldova Stella Avallone.

„De asemenea, sîntem activi și în domeniile cooperării între Ministerele de Interne, domeniul social, economic și cultură. Iar acest proiect – înființarea școlii austriece, e un proiect careva dura pentru mai multe generații, acesta fiind și unul din scopurile noastre – durabilitatea implementării proiectelor”, a precizat Stella Avallone.


Preluat de la: Noi.md