Sute de persoane, reținute de polițiști în regiunile Rusiei pentru că au depus flori la înmormântarea lui Aleksei Navalnîi

În regiunile din Rusia, autoritățile locale au distrus toate memoriale improvizate, invocând diverse pretexte. Andrei Karev, corespondent al departamentului juridic al publicaţiei Novaia Gazeta Evropa, reaminteşte că în ziua funeraliilor lui Aleksei Navalnîi au fost introduse măsuri de securitate sporite la Moscova, iar comunicațiile de internet şi telefonice au fost blocate. În unele orașe au existat şi numeroase amenințări la adresa celor care au dorit să-i aducă un ultim omagiu opozantului. Proiectul pentru drepturile omului OVD-Info anunţă că deţine informaţii despre arestarea a cel puțin 106 persoane în 21 de orașe și într-un sat din Rusia. Majoritatea celor reținuți sunt din oraşul Novosibirsk.

Un jurnalist de la publicaţia Sobesednik din Rusia a relatat că un ziar în care apărea poza lui Aleksei Navalnîi pe prima pagină a fost retras de la tipar, la Moscova.

 

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a murit în închisoare, au anunţat vineri agenţiile ruse de presă şi Serviciul penitenciar din regiunea Iamalo-Neneţ.

“În colonia corecțională nr. 3, condamnatul A.A. Navalnîi s-a simțit rău după o plimbare, pierzându-și aproape imediat cunoștința. Au fost efectuate toate măsurile de resuscitare necesare, care nu au dat rezultate pozitive. Medicii de pe ambulanță l-au declarat mort pe condamnat. Cauzele morții sunt în curs de stabilire”, a declarat Serviciul Federal al Penitenciarelor într-un comunicat.

Potrivit unei surse RT, cauza morții lui Navalnîi a fost un cheag de sânge, relatează MEDUZA.


Preluat de la: Timpul.md