Administraţia Institutului de Medicină Urgentă, DETALII NOI despre starea de sănătate a lui "Borman"

Deţinutul Oleg Pruteanu, alias „Borman”, testat pozitiv la COVID-19, este în stare gravă. Bărbatul a fost transferat sâmbătă după-amiază de la spitalul Penitenciarului nr.16 la Institutul de Medicină Urgentă din Capitală.

Potrivit directorului IMU din Capitală, Mihail Ciocanu, Oleg Pruteanu suferă de pneumonie bilaterală interstiţială, confirmată prin tomografie computerizată. Aria de afectare a plămânilor este de aproximativ 50 la sută.

„Starea la moment, după 18 ore de spitalizare, este de evoluţie gravă, dar stabilă. Temperatura corpului de 37,2. Pacientul este conştient. Urmează tratamentul intensiv conform Protocolului clinic naţional: oxigenoterapie prin masca facială, preparate antivirale şi antibacteriene. Începând cu prima oră de spitalizare s-au administrat anticoagulante şi  preparate gastroprotectoare. Sunt administrate doze corespunzătoare de vitamine”, a comunicat directorul IMU, Mihail Ciocanu.

Totodată, Mihail Ciocanu a menţionat că pacientul este plasat pe burtă, pentru următoarele opt ore, pentru a ameliora activitatea plămânilor.

„Următoarele 1-2 zile sunt foarte importante în tratamentul pacientului. În funcţie de evoluţia bolii se vor realiza toate intervenţiile necesare”, a adăugat directorul IMU, Mihail Ciocanu.

Amintim că Oleg Pruteanu a fost confirmat pozitiv la COVID-19 în data de 9 iulie.

CITEŞTE ŞI: Deţinutul Oleg Pruteanu, infectat cu noul coronavirus, în stare gravă. Avocaţii acuză ANP că l-au testat prea târziu


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie