Deţinutul Oleg Pruteanu, infectat cu noul coronavirus, în stare gravă. Avocaţii acuză ANP că l-au testat prea târziu

Deţinutul Oleg Pruteanu, alias „Borman”, testat pozitiv la COVID-19, este în stare gravă. Bărbatul a fost transferat sâmbătă după-amiază de la spitalul Penitenciarului nr.16 la Institutul de Medicină Urgentă din Capitală, iar conducerea instituţiei medicale susţine că el a fost adus prea târziu la spital.

„Starea lui a fost cu înrăutăţire şi de asta a şi fost spitalizat, fiindcă are pneumonie interstiţială în agravare”, a informat directorul IMU, Mihail Ciocanu.

Oleg Pruteanu a fost confirmat pozitiv la COVID-19 în data de 9 iulie. Avocaţii lui acuză Administraţia Naţională a Penitenciarelor că l-a testat prea târziu, adică la o săptămână de la primele simptome. Totodată, apărătorii susţin că bărbatul deţinut la Penitenciarul nr.13 din Capitală a fost diagnosticat cu această boală din cauza neglijenţei administraţiei instituţiei.

Pe de altă parte, ANP a negat acuzaţiile şi a precizat că Pruteanu s-ar fi infectat de la unul dintre avocaţii săi, despre care s-a scris pe reţelele de socializare că are coronavirus.

Oleg Pruteanu se află în închisoare din 2017, fiind condamnat pentru trafic de droguri în proporţii deosebit de mari.

CITEŞTE ŞI: COVID-19 a ajuns la puşcărie. Deţinutul Oleg Pruteanu a fost testat pozitiv


Preluat de la: Publika.md