500 de TRAGEDII la locul de muncă, timp de 1 an, dintre care 33 de accidente s-au fost soldate cu deces

Peste 500 de nenorociri au fost înregistrate la locul de muncă în perioada 2018-2019. Din numărul total de accidente 33 au fost soldate cu deces, iar 26 au avut urmări grave. Datele au fost prezentate de Inspectoratul de Stat al Muncii.

Căderile de la înălțime reprezintă peste 30 la sută din totalul tragediilor produse la locul de muncă în această perioadă.

Statisticele arată că cele mai multe cazuri au fost înregistrate în domeniul administraţiei publice şi apărare – 129 la număr, urmat de industria prelucrătoare cu 100 de cazui. În activitatea de comerţ cu amănuntul şi ridicata au avut de suferit 62 de muncitori, iar în domeniul sănătăţii şi asistenţei sociale – 49 de angajaţi. 39 de persoane au fost accidentate în activităţi de transport şi depozitare.  

Datele arată că cele mai multe persoane care şi-au pierdut viaţa la datorie, munceau în domeniul transportului, construcţiilor şi agriculturii.

Cât priveşte împrejurările nenorocirilor, căderile de la înălțime au provocat cele mai multe accidente, 173 la număr, dar şi cele mai multe decese. 14 s-au soldat cu moartea salariaţilor. Alţi 144 de angajaţi au fost striviţi sau loviţi de utilaje.

De asemena, 14 oameni au avut de suferit din caza contactului cu obiecte periculoase, iar 17 muncitori au fost accidentaţi din cauza unui atac premeditat. Restul au fost accidentaţi în diverse circumstanţe.


Preluat de la: Publika.md