Dodon bagă Parlamentul în CARANTINĂ de FRICA comisiei de anchetă privind elucidarea CORUPȚIEI președintelui

Tot mai multă informația parvine de la diferiți deputați că se dorește suspendarea epidemiologică a activității Parlamentului pentru cel puțin 2 săptămâni. Cu deschiderea buletinelor pentru toți deputați, chiar dacă testele lor la COVID-19 sunt negative.

Am aflat și motivul principal. Dodon are o frică enormă că la următoarea ședința se va aduna majoritatea voturilor deputaților prezenți pentru crearea comisiei de anchetă privind elucidarea actelor de corupție și îmbogățirii ilicite ale președintelui, propusă de Platforma DA.

În 2019 comisiile de anchetă au dovedit să fie un instrument eficent de investigare. Cunosc bine acest lucru. Comisia are dreptul să obțină orice document de la orice instituție. Poate chema la audieri pe orice persoana, inclusiv pe Dodon. Comisia poate vorbi public despre mersul activității. În perioada cănd am avut onoare s-o conduc comisia privind investigarea furtului miliardelor nici o persoana nu a îndrâznit să nu vină la audieri și nici o instituție nu a refuzat să colaboreze cu comisia.

Materialele comisiei de anchetă privind elucidarea circumstanțelor devalizării sistemului bancar au devenit baza pentru rechizitoriu în cadrul urmăririi penale. Același succes a avut și comisia de anchetă în fruntea cu dl. Igor Munteanu referitor la concesionarea Aeroportului și privatizări/concesionări ilicite în perioada 2018-2019.

Actualmente Platforma DA este capabilă să asigure o anchetă parlamentară eficientă pe toata activitatea "glorioasă" a lui Igor Dodon. Cu analiza valorii averii lui și a rudelor, raportată la venituri oficiale. Cu investigarea minuțioasă a vacanțelor de lux, tranzacțiilor Bahames, serialului Plahotniuc pictures ect.

Am realizat că de acest lucru Dodon să teme și mai tare decăt de demisia propriului guvern.
 
Alexandr Slusari / facebook.com


Preluat de la: Timpul.md